Pogacar slaat zijn slag in eerste bergrit Parijs-Nice

Tadej Pogacar heeft in de eerste bergrit in Parijs-Nice direct zijn slag geslagen. De Sloveen reed op de beklimming van de La Loge des Gardes de sterkste voor David Gaudu en is ook de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

Vandaag stond in Parijs-Nice de eerste bergrit op het programma met aankomst op La Loge des Gardes. In aanloop naar de slotbeklimming nam de ploeg van Tadej Pogacar de koers in handen en aan de voet waren de vroege vluchters gegrepen.

Het leek erop dat we een duel tussen Jonas Vingegaard en Pogacar kregen, zeker nadat Vingegaard al vroeg op de beklimming demarreerde. Pogacar volgde in het wiel van de Tour de France-winnaar, waarna Vingegaard zijn beelden stil hield en samen met Pogacar werd ingelopen, waarna David Gaudu ten aanval trok.

De Fransman nam direct vijftien seconden voorsprong en er werd vooral gekeken naar Pogacar en Vingegaard. Pogacar bleef rustig en op 2,5 kilometer van de streep ging de Sloveen in de tegenaanval. Hij had direct een klein gaatje naar Vingegaard en trok zijn aanval door. Vingegaard kraakte op tien meter van het wiel van Pogacar, terwijl de Sloveen naar Gaudu toereed. Inde laatste twee kilometer sloot Pogacar aan bij Gaudu, waarna de twee samen richting de top reden. In de sprint om de ritzege was Sloveen te sterk voor de Fransman en pakte de zege. Naast de zege is Pogacar ook de nieuwe leider in Parijs-Nice. Gaudu staat tweede en Vingegaard is derde.

Results powered by FirstCycling.com