Nederlands meisje neergestoken in Göteborg

In de Zweedse stad Göteborg is afgelopen donderdag een Nederlands meisje van tien jaar oud neergestoken. Volgens de politie komt het meisje uit de regio van Amsterdam. De politie meldt dat de situatie van het meisje 'ernstig, maar stabiel is'. Zo meldt AT5.

Het meisje werd in een park in het centrum van de stad rond 12.30 uur neergestoken. Het meisje moet naar verwachting nog enige tijd in het ziekenhuis blijven. Het is niet bekend of zij daarna naar Nederland wordt gebracht. Ook haar oma, met wie zij daar op het moment was, raakte gewond aan haar arm. Zij is ondertussen weer thuis. De politie doet onderzoek naar de zaak, maar laat aan de Zweedse krant Dagens Nyheter weten dat zij er vanuit gaan dat het een 'op zichzelf staand incident was'. De politie gaat niet uit van een terreurdaad. 

De man kon kort na het incident worden aangehouden. Volgens de politie was de man in 'een staat van verwarring' toen hij het meisje en haar oma aanviel. De verdachte heeft niet bekend of details kunnen geven omdat hij zich niets van de aanval kan herinneren. Er zijn echter veel getuigen ter plaatse die de steekpartij hebben gezien en waardoor de dader snel kon worden opgepakt. Ook zijn er twee messen in bezit van de politie waarvan één vermoedelijk is gebruikt. 

De man wordt verdacht van poging tot doodslag. Volgens de Zweedse omroep SVT zou de 35-jarige man eerder zijn veroordeeld voor diefstal en mishandeling waarvan een groot deel drugsgerelateerd is, ook heeft hij eerder drie jaar in de gevangenis gezeten na een overval op een horlogewinkel waarbij hij dreigde de winkel op te blazen. In de gevangenis heeft hij een mede-gevangenen misbruikt.