Pourchaire oppermachtig in F2-hoofdrace Bahrein, Verschoor ondanks pech 5e

De jongelingen in de Formule 2 hebben zondag op het circuit van Bahrein hun eerste hoofdrace van het seizoen afgewerkt. Wat de winst betreft werd het allemaal niet zo spannend, maar daarachter was het een uiterst vermakelijke wedstrijd.

Poleposition was in handen van Theo Pourchaire, met Victor Martins naast zich en Richard Verschoor, Dennis Hauger, Frederik Vesti en Kush Maini die de top-6 completeerden. Pourchaire kende een soepele start, maar achter hem heerste lichte chaos: Maini schoof naar de tweede plek na een duel met Verschoor, die door een lompe actie van Vesti de baan uit werd getikt.

Martins zat ook in het gedrang en liep dusdanige schade op dat zijn race voorbij was op het moment dat de safety car de baan betrad - Vesti stond ook al binnen. Pourchaire had de leiding in handen, voor Maini, Ralph Boschung, Oliver Bearman, Ayumu Iwasa en Enzo Fittipaldi - Verschoor kwam door op de achttiende plek, nadat hij, net als Hauger, een ongepland vroege pitstop had gemaakt.

Bij de herstart ging Boschung gelijk langs teamgenoot Maini, die op de boordradio had gevraagd dat te voorkomen. Na elf ronden waren Bearman en Iwasa voorin de eerste mannen die nieuwe banden kwamen halen, Pourchaire kwam een ronde later, Maini volgde nog iets later en tot slot kwam ook Boschung vers rubber halen. Pourchaire pakte zo de leiding terug, Boschung, Arthur Leclerc, Maini en Bearman volgden - Verschoor en Clement Novalak zaten er nog tussen, maar moesten nog een stop maken.

Leclerc ging niet veel later even de fout in en zag Maini langszij komen, na een nieuwe fout gingen ook Bearman en Iwasa er voorbij. Zane Maloney kwam ondertussen ook lekker op dreef en reed voorbij Leclerc, Iwasa én Bearman naar de vierde plek met nog vijf ronden te gaan. Vroeg in de voorlaatste ronde nam hij ook Maini te grazen, terwijl Verschoor op zijn nieuwe banden ook erg lekker bezig was: hij reed inmiddels rond op de zesde plek, duellerend met Leclerc en Iwasa.

Pourchaire reed ondertussen zonder enige vorm van bedreiging naar de overwinning, ver voor Boschung en de dolgelukkige Maloney. Verschoor schoof nog voorbij Leclerc en finishte zeer knap als vijfde, achter Maini.