EK-zilver hoogspringster Weerman

In Istanbul is zondagochtend de laatste ochtendsessie afgewerkt tijdens de Europese kampioenschappen indooratletiek. Daar zaten ook wat finales in, inclusief Nederlandse inbreng, wat ook gold voor de halve finales op de 60 meter horden bij de vrouwen.

Hoogspringen vrouwen, finale
Britt Weerman begon geweldig aan de finale en stoomde er lekker doorheen: de 19-jarige Nederlandse maakte geen enkele fout tot en met 1,96 meter, een evenaring van haar nationale record. Daarmee was een medaille binnen, want alleen Yaroslava Mahuchikh was nog over - de rest haakte af op 1,96m en dat leverde de Oekraïnse Kateryna Tabashnyk met 1,94 meter het brons op. Ook het goud was voor Oekraïne: Mahuchikh sprong ook in één keer over 1,98 meter, waar Weerman dat drie keer niet lukte.

Verspringen mannen, finale
De Griekse topfavoriet Miltiadis Tentoglou sprong in poging één gelijk al naar 8,30 meter en zag vervolgens hoe de een na de ander dat niet wist te evenaren. Thobias Montler uit Zweden was met 8,19 meter de enige die in de buurt kwam, maar Tentoglou ging er met het goud vandoor, voor Montler en de Roemeen Gabriel Bitan (8,00m).

60m horden vrouwen, halve finales
Nadine Visser maakte haar favorietenrol met enige moeite waar in haar halve finale: winst in 7,93 seconden. Maayke Tjin-A-Lim ging met 8,02 seconden en een vierde plek knap mee naar de finale, Zoë Sedney moest het in de andere halve finale doen met een zesde plek in 8,06 seconden.