Uitslag FC Volendam - FC Emmen

FC Volendam heeft een belangrijke zege geboekt in de degradatiestrijd. Tegen FC Emmen werd er met 3-1 gewonnen, waardoor het gat naar Emmen nu vijf punten bedraagt.

FC Emmen was in de eerste helft beter dan Volendam en was een aantal maal dicht bij de openingstreffer. Zo was Marc Diemers dicht bij de 0-1, maar zijn inzet eindigde op de binnenkant van de paal en kreeg Jeremy Antonisse een kopkans.

In de tweede helft kwam FC Emmen wel op voorsprong. Nog geen halve minuut in de tweede helft was er een misverstand tussen doelmanFilip Stankovic en verdediger Xavier Mbuyamba bij Volendam, waardoor de kopbal van Ole Romeny net over de doellijn ging. Volendam kwam halverwege de tweede helft langszij dankzij Benaissa Benamar kopte binnen uit een corner. Het leek een gelijkspel te worden in Volendam, maar twee minuten voor tijd maakte Bilal Ould-Chikh met een geplaatst schot de 2-1. In blessuretijd viel ook nog de 3-1 dankzij Daryl van Mieghem.