Vollering wint Strade Bianche net voor ploeggenote Kopecky

Demi Vollering heeft zaterdag bij de vrouwen de Strade Bianche gewonnen. In de finale moest de Nederlandse in eerste instantie afrekenen met een op hol geslagen paard en later was ze in de sprint net te sterk voor haar Belgische ploeggenote Lotte Kopecky.

Bij de vrouwen bleef de wedstrijd tussen de topfavorieten lang gesloten. Op dat moment had de Amerikaanse Kristen Faulkner een voorsprong van twee minuten op het peloton, waar Demi Vollering de aanval opende. De 26-jarige Nederlandse sloeg een gat op de andere favorieten, met onder wereldkampioene Annemiek van Vleuten en de sterk rijdende Puck Pieterse. Vollering had een mooie voorsprong te pakken, maar in de afdaling kreeg ze opeens te maken met een op hol geslagen paard.

Vollering kon niet vol doorrijden en pas nadat het paard ten val kwam kon de Nederlandse de tegenaanval inzetten op Faulkner. Vanuit de groep van de favorieten reed ploeggenote Lotte Kopecky naar Vollering toe en het tweetal van SD Worx zette de achtervolging in op Faulkner. In de laatste kilometer werd de Amerikaanse teruggepakt en kregen we een sprint tussen twee ploeggenotes. Vollering was daarin net wat sneller dan Kopecky en pakte de Italiaanse voorjaarsklassieker.

Results powered by FirstCycling.com