Boschung domineert heerlijke openingsrace F2-seizoen

Het seizoen in de Formule 2 is zaterdagmiddag afgetrapt met de sprintrace op het circuit van Bahrein. Wat de winst betreft werd dat niet zo spannend, maar daarachter werd het een heerlijke race, met continu knokpartijen om elke positie.

Ralph Boschung mocht van poleposition vertrekken en had rookie Roman Stanek naast zich, gevolgd door mederookie Arthur Leclerc, Ayumu Iwasa, Kush Maini en Dennis Hauger - Richard Verschoor startte als zevende. Boschung kende een prima start, Iwasa en Leclerc vochten een felle strijd uit om plek twee - Stanek werd door beiden gepasseerd.

Na de eerste beschietingen had Boschung de leiding, voor Iwasa, Leclerc en de sterk naar voren komende Formule 3-kampioen Victor Martins, die plek drie van Leclerc overnam. Martins' teamgenoot Theo Pourchaire schoof in rap tempo door naar de vijfde plek, voor Hauger, Jehan Daruvala en Stanek, terwijl Verschoor het lastig had en door kwam als elfde.

In no-time ging Pourchaire ook langs Leclerc, die ook nog eens een ouderwetse stop-and-go-penalty van tien seconden kreeg voor het overtreden van de regels bij de start: de monteurs waren te laat van de grid af. Martins ging vervolgens even voorbij Iwasa, maar de Japanner sloeg in een fraai duel gewoon weer terug en pakte de tweede plek weer in handen.

Niet veel later deed Martins een nieuwe poging en ook dit keer sloeg Iwasa terug, maar Martins leek hem nu toch te pakken te hebben en gelijk daarna werd Iwasa aangevallen door Pourchaire. Die kreeg op zijn beurt Hauger langszij, waardoor Martins op plek twee even adem kon halen. Al het geknok zorgde ervoor dat Hauger ook langs Iwasa kon, terwijl Pourchaire weer op plek vijf reed.

In de slotfase leek Martins het lastig te krijgen met de banden, waardoor de meer ervaren Hauger zijn tweede plek over kon nemen. Boschung's eerste F2-zege kwam niet in gevaar: na bijna honderd races was het eindelijk zo ver voor de Zwitser. Hauger pakte de tweede plek, Martins rondde zijn debuutrace af met een keurige derde plek, voor Iwasa, Pourchaire en Daruvala - Verschoor finishte de race na een probleem niet.