Hordenloopster Visser overtuigend door op EK, Bouju maakt indruk op 60m

Op de derde dag van de Europese kampioenschappen indooratletiek in Istanbul heeft de Nederlandse ploeg zaterdagochtend weer prima gepresteerd. Met name op de looponderdelen ging het lekker, op de technische onderdelen was de Nederlandse deelname beperkt in de ochtendsessie.

60m mannen, series
Raphael Bouju liep een uitstekende race: de jongeling snelde in een persoonlijk record van 6,59 seconden naar de winst in zijn serie en dus een plekje in de halve finales - uiteindelijk was alleen olympisch 100 meter-kampioen Lamont Marcell Jacobs (6,57) iets sneller. Joris van Gool stelde wat teleur: met 6,72 seconden moest hij het doen met plek vijf in zijn serie, waardoor hij werd uitgeschakeld.

3000m mannen, series
Tim Verbaandert liep in zijn serie in 7:57,28 minuten naar een sterke vierde plek, wat ruim voldoende was voor een automatische finaleplek. Dat lukte Mike Foppen in de andere serie niet, maar hij hoefde zich geen zorgen te maken: hij had samen met de Belg Robin Hendrix het tempo hoog genoeg gehouden en met 7:51,61 kon hij ondanks zijn achtste plek als tijdsnelste ook gewoon door naar de finale.

60m horden vrouwen, series
Nadine Visser maakte grote indruk door ogenschijnlijk ontsnappen naar de winst te lopen in een prima 7,88 seconden. Maayke Tjin-A-Lim deed het eveneens uitstekend: in 8,03 seconden snelde ze naar de tweede plek in haar serie en dus een halvefinaleplaats. Dat lukte Zoë Sedney tot slot ook: zij werd met 8,08 seconden derde in haar serie, ook dat was voldoende.

Polsstokhoogspringen mannen, kwalificatie
Rutger Koppelaar kon vanwege rugproblemen niet van start gaan, Menno Vloon kwam wel in actie. Dat ging echter niet veel beter: 5,40 meter werd in de derde en laatste poging gehaald, 5,55 meter lukte in één keer en bood hoop, maar op 5,65 meter ging Vloon drie keer in de fout - einde verhaal en geen finaleplek, waar toch wel een beetje op gerekend was.