Skiester HŁtter wint super-G Kvitfjell, mannen staken afdaling in Aspen door slecht weer

's Werelds beste alpineskiërs, met name op de snelle onderdelen, kwamen vrijdag weer in actie in de World Cup. De vrouwen zijn afgereisd naar Noorwegen, terwijl de mannen de oceaan over zijn gestoken voor een trip naar Noord-Amerika, hoewel dat vrijdag nog weinig succesvol was.

Super-G vrouwen, Kvitfjell
De Française Tessa Worley opende het bal en haar run bleek meer dan uitstekend. Elena Curtoni uit Italië was de eerste die er onderdoor dook, ze was 0,33 seconden sneller. Curtoni's landgenote Federica Brignone schoof er op 0,28 seconden tussen, waarna Lara Gut-Behrami namens Zwitserland 0,11 seconden tekort kwam.

De volgende was Mikaela Shiffrin, die Ingemar Stenmark's record van 86 World Cup-zeges nog niet kon evenaren: 0,15 seconden achter Curtoni. Die zou echter niet winnen, want Cornelia Hütter uit Oostenrijk toverde nog een kleine verrassing uit de hoge hoed en pakte met één honderdste van een seconde de winst, voor Curtoni en Gut-Behrami.

Afdaling mannen, Aspen
Adrian Smiseth Sejersted was de eerste die naar beneden ging en al snel bleek de tijd van de Noor bijzonder snel te zijn. De Oostenrijker Vincent Kriechmayer naderde hem tot op 0,26 seconden en verder bleef alleen thuisfavoriet Ryan Cochran-Siegle binnen een seconde (+0,60). De eerste overwinning van Sejersted ging echter niet door: al snel was duidelijk dat de weersomstandigheden steeds slechter werden.

Tijdens Sejersted's run scheen de zon nog, later begon het te waaien, flink mistig te worden en zelfs te sneeuwen, waardoor de een na de ander volstrekt kansloos was. Op initiatief van de skiërs die nog bovenaan de piste stonden werd na 24 deelnemers het oordeel geveld: wedstrijd geannuleerd, en dus kwam er geen uitslag.