Van Gerwen wint matige Premier League-avond in Exeter

Voor de dartsliefhebbers keren we nog even terug naar de donderdagavond en wel naar de Westpoint Arena, een uit de kluiten gewassen veemarkt in Exeter. Daar stond alweer de vijfde avond van het Premier League-seizoen op het programma, wat niet de beste avond ooit werd.

Kwartfinales
Gerwyn Price begon lekker tegen Michael van Gerwen en kwam op een 3-1 voorsprong, maar de Nederlander kwam vanaf dat moment op dreef: met onder meer twee 12-darters draaide Van Gerwen het helemaal om naar een 6-3 overwinning.

De eerste zes legs tussen Nathan Aspinall en Michael Smith werden onderling netjes verdeeld, maar Aspinall sloeg op 3-3 toe: met een 116-finish en een 140-finish maakte hij het verschil en met 68 via dubbel-20 maakte Aspinall de partij af.

Dimitri van den Bergh en Chris Dobey stonden een alleszins acceptabele wedstrijd te gooien, met onder meer een vroege 12-darter van de Belg. Hij liep weg naar een 4-2 voorsprong, gaf een leg weg, maar pakte met finishes van 140 en 121 op indrukwekkende wijze de winst.

Jonny Clayton en Peter Wright sloten de kwartfinales af met een duel dat een beetje voort kabbelde, met een 121-finish van Wright om op 4-4 te komen als hoogtepunt. Twee prima finishes zorgden voor 5-5, waarna Clayton de beslissende leg met moeite won.

Halve finales
In de eerste halve finale nam Aspinall tegen Van Gerwen snel een 3-1 voorsprong, maar ook dit keer liet de Nederlander zich niet kennen. Hij kwam terug tot 3-3, zag Aspinall met een 76-finish nog wel op 4-3 komen, maar ging er vervolgens overheen en maakte het af met een 11-darter en 6-4.

Het duel tussen Van den Bergh en Clayton werd een stukje minder spannend en was wat niveau betreft ook niet helemaal geweldig. Clayton kwam op 3-1, Van den Bergh pakte vervolgens een leg en na nog een prima 116-finish hobbelde de Welshman naar een 6-2 zege.

Finale
In de finale schoot Van Gerwen ogenschijnlijk uit de startblokken, hoewel het vooral zo was dat Clayton een beetje in de startblokken bleef hangen. In no-time stond het 3-0 voor de kale sloopkogel, die de Welshman nog terug liet komen naar 4-3. Met een 106-finish en dubbel-18 voor een 61-finish maakte Van Gerwen het echter af en dus won hij de avond in Exeter.