Weerman, Koster en Schilder naar finales EK indooratletiek

In het Turkse Istanbul is donderdagavond het Europees kampioenschap indooratletiek van start gegaan. In de eerste sessie stonden er alleen nog series en kwalificaties op het programma, maar wel al met flink wat Nederlandse deelname.

800m mannen
Bram Buigel liep een prima race en eindigde in 1:47,95 minuten als derde, wat uiteindelijk helaas wel 0,13 seconden te langzaam bleek om als tijdsnelste door te mogen. Tony van Diepen had het in de slotfase van zijn heat niet en werd ook derde, maar 1:48,50 was ook niet snel genoeg.

Hoogspringen vrouwen
Britt Weerman had het niet al te makkelijk, maar 1,82 meter en 1,91 meter wist ze allebei in haar tweede poging te halen en die laatste hoogte was voldoende om de finale te bereiken.

3000m vrouwen
Van Maureen Koster mocht verwacht worden dat ze de finale zou bereiken, waarvoor een plek in de top-6 van de series voldoende zou zijn. Dat leverde ook geen problemen op: Koster bleef prima voorin de groep en in 9:00,33 minuten liep ze overtuigend naar de derde plek, ruim voldoende.

Kogelstoten vrouwen
Titelfavoriete Jessica Schilder liet er geen gras over groeien in de kwalificatie: 18,50 meter - of een plek bij de beste acht - was nodig voor een finaleplek, en met 19,18 meter in poging één kon ze al snel terug naar het hotel. Benthe König haalde de finale niet: ze verbeterde zich wel beetje bij beetje naar 17,23 meter, maar plek elf was niet voldoende.

1500m mannen
Robin van Riel kwam in de eerste heat in actie, waar een plek bij de beste drie automatisch een finaleplek op zou leveren. In de sprint werd de jonge Nederlander echter wat weggedrukt en met 3:51,08 finishte hij als vijfde, wat uiteindelijk ook niet snel genoeg was om als tijdsnelste door te mogen.