Veel gameplay van Dead Island 2

Met nog minder dan twee maanden te gaan voordat Dead Island 2 verschijnt, bieden Dambuster Studios en Deep Silver spelers een uitgebreide blik op de gameplay. De trailer begint helemaal aan het begin van de game in Bel Air, Los Angeles.

In de trailer gebruikt de slachter Dani een uitgebreid arsenaal wapens, met elk hun eigen vechtstijl en upgrade-mogelijkheden. De wapens komen goed van pas tijdens haar confrontaties met standaard-zombies (Walkers, Shamblers, Runners), Variant (grenadier walkers), en Apex (hyper-gemuteerde zombies) met elk hun eigen krachten en gedrag. De trailer toont ook hoe spelers krachtige Skill Cards kunnen gebruiken om Dani’s vaardigheden te verbeteren en haar speelstijl te veranderen, terwijl ze zich een weg baant door de beginfase van de game.

Dambuster Studios’ speciale verminkingssysteem genaamd FLESH (Fully Locational Evisceration System for Humanoids) zorgt ervoor dat het breken van botten, afkappen van ledematen en verschroeien van vlees meer voldoening dan ooit schenkt. Als geïnfecteerde, maar deels immune slachter, kun je ook haar besmette DNA activeren om de Fury Mode te activeren.

Dead Island 2 is nu beschikbaar voor pre-orders en verschijnt op 21 april 2023 voor Xbox Series X en Xbox One, PlayStation 5 en PlayStation 4, Google Stadia en de Epic Games Store voor pc.