AZ stunt tegen Barcelona in Youth League, wereldgoal Smit

Het onder-19 elftal van AZ heeft voor een stunt gezorgd in de Youth League, de jeugdversie van de Champions League. Het versloeg in de achtste finale met 3-0 de leeftijdsgenoten van FC Barcelona, waarbij het openingsdoelpunt van Kees Smit het absolute hoogtepunt was.

In de eerste helft werd niet gescoord in het Estadi Johan Cruyff, waar normaal het tweede elftal van Barcelona speelt. Zo'n tien minuten na rust brak Smit de ban, met een schot vanaf de middencirkel klopte hij doelman Ander Astralaga. Even later zorgde Mexx Meerdink, zoon van eenmalig international  Martijn, met een intikker voor de 0-2.

Toen Barcelona ook nog eens met tien man verder moest omdat Lucas Roman na een schwalbe zijn tweede gele kaart kreeg was de wedstrijd helemaal beslist. In de blessuretijd bepaalde Meerdink met zijn tweede treffer de eindstand op 0-3.

In de kwartfinale treft AZ Real Madrid. Ajax slaagde er vandaag niet in de kwartfinales te bereiken. Zij verloren met 5-1 van Sporting Lissabon.