Rodelaars sluiten World Cup-seizoen af met spannende wedstrijden in Winterberg

In het Duitse Winterberg is het World Cup-seizoen in het rodelen afgesloten. Het negende en laatste weekeinde stond op het programma op de baan weer twee weken eerder ook al gestreden werd, en waar de diverse World Cup-klassementen nog beslist moesten worden.

Vrouwen
In run één was de Oostenrijkse Madeleine Egle de snelste en dat wist ze in de tweede run ruimschoots vast te houden: ze won met 0,224 seconden voorsprong op haar verrassende landgenote Lisa Schulte, terwijl de Duitse Anna Berreiter op 0,245 seconden de derde plek pakte.

De Duitse Julia Taubitz moest het doen met een vijfde plek, een van haar mindere resultaten van het jaar, maar dat was wel nog genoeg om de eindzege in de World Cup voor zich op te eisen, voor landgenotes Dajana Eitberger en Berreiter.

Mannen
Wolfgang Kindl had na de eerste run de leiding in handen, maar de Oostenrijkse veteraan maakte in run twee wat fouten en moest op 0,329 seconden genoegen nemen met plek vier. De winst ging naar thuisfavoriet Max Langenhan, die met Jonas Müller (+0,179) en Nico Gleirscher (+0,239) nog twee andere Oostenrijkers klopte.

De Duitse grootheid Felix Loch eindigde als zevende, wat niet voldoende was voor een nieuwe eindzege in het World Cup-klassement. Die ging naar de Italiaan Dominik Fischnaller, vijfde in de slotwedstrijd, voor de dominante Langenhan: hij liet de eerste drie races schieten, werd daarna één keer tweede en won de vijf laatste races.

Vrouwendubbels
Selina Egle en Lara Kopp uit Oostenrijk wisten in de tweede run hun voorsprong na run één uit te breiden: winst met 0,339 seconden voorsprong op Jessica Degenhardt en Cheyenne Rosenthal uit Duitsland. Het Italiaanse duo Andrea Vötter/Marion Oberhofer werd op 0,385 seconden derde.

Vötter en Oberhofer verzekerden zich met hun derde plek definitief van de eindwinst in de World Cup, waar Egle en Kipp vrij ruim tekort kwamen - zij bleven Degenhardt en Rosenthal nog wel voor.

Mannendubbels
Het werd uiteraard weer een Duits onderonsje, waarbij Tobias Wendl en Tobias Arlt in de tweede manche van plek drie oprukten naar uiteindelijk de overwinning: landgenoten Toni Eggert en Sascha Benecken kwamen 0,057 seconden tekort. De Oostenrijkers Juri Gatt en Riccardo Schöpf paktem op 0,132 seconden een keurige derde plek.

Wendl en Arlt haalden met hun zege definitief de eindwinst in de World Cup binnen, voor Eggert/Benecken en de Letten Martins Bots/Roberts Plume.

Estafette
Voor eigen publiek kregen de Duitsers het niet voor elkaar: Berreiter, Langenhan en Wendl/Arlt dolven het onderspit tegen Egle, Müller en Gatt/Schöpf, die Oostenrijk met 0,559 seconden de winst bezorgden. Plek drie was op 0,838 seconden voor Emily Sweeney, Tucker West en Zachary di Gregorio/Sean Hollander namens de VS.

De eindzege in de World Cup was wel voor Duitsland, dat in elke wedstrijd eerste of tweede werd. Letland moest het doen met een tweede plek, Oostenrijk werd na twee uitvalbeurten in Sigulda derde.