MogulskiŽrs Kingsbury en Laffont pakken dubbele wereldtitels

Tijdens het wereldkampioenschap freestyleskiën in het Georgische Bakuriani is gestreden om de wereldtitels op de moguls. Zowel op de enkele moguls als de dual moguls stond de titelstrijd op het programma en dat leverde zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele kampioen op.

Moguls mannen
Meervoudig wereldkampioen Mikaël Kingsbury uit Canada had zich als eerste voor de beslissende finale geplaatst en ook daarin was hij de beste: met 89,82 punten leverde zijn finalerun het goud op. De Australiër Matt Graham kwam met 88,90 punten in de buurt, brons was met 88,52 punten voor olympisch kampioen Walter Wallberg uit Zweden.

Moguls vrouwen
Regerend wereldkampioene Perrine Laffont was met afstand de beste in de eerste finaleronde en ook in de beslissende ronde liet de Française zien dat er geen maat op haar stond: goud met 87,40 punten. De Amerikaanse Jaelin Kauf pakte met 83,56 punten zilver, voor de verrassende Oostenrijkse Avital Carroll (80,19) - olympisch kampioene Jakara Anthony ging in de eerste finaleronde in de fout en werd zeventiende.

Dual moguls mannen
In een spannende halve finale rekende Kingsbury nét af met de Kazach Pavel Kolmakov, terwijl Wallberg te sterk was voor Graham. In de finale deed Kingsbury het dan weer net iets beter dan de Zweed en dus pakte hij zijn tweede gouden medaille van het WK, terwijl Graham de kleine finale won van Kolmakov.

Dual moguls vrouwen
Laffont zag in de halve finale hoe Carroll de baan uit ging en de finish dus niet haalde, terwijl Kauf haar Amerikaanse landgenote Hannah Soar een gelijksoortig probleem zag hebben. In de finale namen de twee sterren het tegen elkaar op en daarin was Laffont toch weer net iets beter dan Kauf. Carroll pakte wel een tweede medaille, zij klopte Soar in de kleine finale.