Amateurs Spakenburg zorgen voor enorme stunt door FC Utrecht te verslaan en is halvefinalist KNVB-beker

SV Spakenburg heeft voor een enorme stunt gezorgd in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. De amateurclub, die eerder FC Groningen uitschakelde, was in de Galgenwaard met 1-4 te sterk voor FC Utrecht. Spakenburg is de derde club die als amateurclub de halve finale bereikt van het bekertoernooi.

Bij rust stond SV Spakenburg met 0-1 voor. Al na twaalf minuten kwam de amateurclub op voorsprong dankzij Wimilio Vink, die met een prachtige volley wist te scoren. FC Utrecht stelde teleur, maar in het begin van de tweede helft dacht de thuisploeg langszij te komen, maar het doelpunt van Anastasios Douvikas werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Luuk Admiraal maakte na bijna een uur spelen de 0-2 bij een tegenaanval. Snel daarbij maakte Douvikas de aansluitingstreffer en mocht heel even hopen om terug te komen in de wedstrijd, maar twee minuten na de 1-2 maakte Spakenburg de 1-3 via Masies Artien. Een kwartier voor tijd besliste Floris van der Linden definitief de wedstrijd door de 1-4 te maken.

Spakenburg is de derde amateurclub ooit die in de halve finales van de KNVB-beker staat. De IJsselmeervogels (1975) en VVSB (2016) gingen SV Spakenburg voor.