Vijfde goud op rij voor Duitse schansspringers in gemengde landenwedstrijd

In het Sloveense Planica is tijdens het wereldkampioenschap in de noordse sporten door de schansspringers gestreden om de wereldtitel op de gemengde landenwedstrijd. Dat werd behoorlijk spannend, met vijf landen die vooraf serieuze aanspraak leken te maken op het eremetaal.

Het was spannend in de eerste ronde, met drie teams die nog volop om de winst streden. Met Anna Odine Strøm, Johann André Forfang, Thea Minyan Bjørseth en Halvor Egner Granerud voerde Noorwegen het veld aan, op de voet gevolgd door het Duitsland van Selina Freitag, Karl Geiger, Katharina Althaus en Andreas Wellinger en Slovenië met Nika Kriznar, Timi Zajc, Ema Klinec en Anze Lanisek. Oostenrijk (Chiara Kreuzer, Jan Hörl, Eva Pinkelnig, Stefan Kraft) en Japan (Nozomi Maruyama, Naoki Nakamura, Yuki Ito, Ryoyu Kobayashi) waren verder de enige twee teams die nog enig uitzicht hadden op eremetaal.

Kriznar sprong een geweldige tweede ronde en hielp Slovenië naar de leiding, vlak voor het Noorwegen van Strøm en Duitsland met Freitag - Oostenrijk en Japan, met Kreuzer en Maruyama, bleven nog hopen. Zajc hield de Slovenen aan de leiding, Forfang en Geiger leverden wat in, maar kropen voor Noorwegen en Duitsland wel naar elkaar toe en Hörl hield Oostenrijk in de strijd - Japan haakte met Nakamura toch wat af.

Tot schrik van het thuispubliek had Klinec grote moeite om overeind te blijven, hoewel dat nog wel net lukte. Althaus sprong Duitsland echter indrukwekkend naar de leiding, voorbij Bjørseth namens Noorwegen en de onfortuinlijke Klinec - Pinkelnig kon het gat voor Oostenrijk niet echt dichten. Kraft haalde voor Oostenrijk plek vier definitief binnen, Zajc sprong Slovenië in elk geval naar een medaille. Granerud verstevigde het Noorse zilver, waarna Wellinger het voor Duitsland af moest maken. Zo geschiedde: goud voor Duitsland, zilver voor Noorwegen en brons voor Slovenië.