DLC voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet aangekondigd

In The Hidden Treasure Of Area Zero duiken fans dieper in de wereld van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet tijdens twee verschillende avonturen. Deel 1: The Teal Mask wordt in het najaar van 2023 uitgebracht, en Deel 2: The Indigo Disk verschijnt op een later moment. Fans kunnen The Hidden Treasure Of Area Zero vanaf nu in de Nintendo eShop bestellen.

"We zijn heel dankbaar dat miljoenen Trainers ter wereld ervoor gekozen hebben om de uitgestrekte regio Paldea te gaan verkennen", aldus Tsunekazu Ishihara, President en CEO van The Pokémon Company. "In The Hidden Treasure Of Area Zero maken fans een tocht naar Kitakami, een land waar ze nieuwe Pokémon en boeiende personages zullen leren kennen. Ik hoop van harte dat Trainers die aan dit nieuwe avontuur beginnen, dezelfde spanning voelen en evenveel plezier zullen hebben als toen ze hun eerste Pokémon ontmoetten."

Spelers kunnen hun huidige save-gegevens van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet gebruiken om hun avontuur in The Hidden Treasure Of Area Zero voort te zetten. In deze nieuwe downloadbare content verlaten spelers de regio Paldea. In Deel 1: The Teal Mask gaan spelers op schoolreis naar Kitakami, een land waar ze meedoen aan een gezamenlijk outdoorstudieprogramma van hun academie en een andere school. In Deel 2: The Indigo Disk reizen spelers als uitwisselstudent af naar de Blueberry Academy, een zusterschool van hun eigen academie. Terwijl beide delen afzonderlijke verhaallijnen hebben, vertellen ze samen één overkoepelend verhaal.

In Deel 1: The Teal Mask worden spelers uitgekozen voor een schoolreis die elk jaar samen met een andere school wordt georganiseerd. Ze gaan naar Kitakami, een land waar een enorme berg hoog oprijst en de mensen aan de voet hiervan wonen. Het is een uitgestrekte oase van rust met rijstvelden en appelgaarden. De schoolreis blijkt samen te vallen met een festival dat tijdens dit jaargetijde altijd in het dorp in Kitakami plaatsvindt. Door de talrijke straatverkopers en kramen heerst er een grote drukte. Spelers ontmoeten nieuwe vrienden en Pokémon, terwijl ze de mysteries achter de volksverhalen van dit land proberen te ontrafelen.

In Deel 1: The Teal Mask en Deel 2: The Indigo Disk kunnen spelers 230 bekende Pokémon uit andere regio's tegenkomen die nog niet in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet verschenen zijn. Hiertoe behoren Pokémon die spelers via Pokémon HOME naar hun spel over kunnen brengen of die ze via ruilen verkregen hebben. Verder ontmoeten spelers de nieuwe Legendary Pokémon Ogerpon in Deel 1: The Teal Mask en Terapagos in Deel 2: The Indigo Disk. In Deel 1: The Teal Mask maken ook de drie Pokémon Okidogi, Munkidori en Fezandipiti hun opwachting. Ze zijn bij de bewoners van het dorp geliefd als helden die Kitakami in het verleden beschermd hebben. Om hun dankbaarheid te betuigen, hebben de bewoners stenen standbeelden van hen laten maken.

Spelers die The Hidden Treasure Of Area Zero uiterlijk dinsdag 31 oktober 2023 kopen, krijgen een seriecode voor een speciaal cadeau: een Hisuian Zoroark met drie speciale kenmerken. Deze Hisuian Zoroark kan via de normale gameplay de aanval Happy Hour leren en beschikt daarnaast over Tera Blast, Bitter Malice en Nasty Plot. Hij heeft het teken 'Charismatic' en zijn Tera-type is 'Dark'. De seriecode is geldig tot en met donderdag 29 februari 2024.