Jumbo-Visma heerst in Vlaams openingsweekend: Benoot wint in Kuurne-Brussel-Kuurne

Jumbo-Visma heeft het openingsweekend in België gedomineerd. Nadat zaterdag Dylan Baarle Omloop het Nieuwsblad had gewonnen pakte de Nederlandse ploeg ook nog eens de zege in Kuurne-Brussel-Kuurne met Tiesj Benoot. Hij won voor zijn ploeggenoot Nathan Van Hooydonck.

Zaterdag had Jumbo-Visma al laten zien dat ze klaar zijn voor de voorjaarsklassiekers en ook vandaag in Kuurne-Brussel-Kuurne nam de Nederlandse ploeg de wedstrijd in handen op zeventig kilometer van het einde. Op de vele Vlaamse hellingen trok Jumbo-Visma hard door en zou er uiteindelijk een kopgroep van vijf ontstaan met daarbij twee renners van de geel-zwarte ploeg: Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck.

De twee Belgen hadden het gezelschap van Matej Mohoric, Tim Wellens en Taca van der Hoorn, die ook mee was in de vroege vlucht. Het vijftal werkte goed samen en het peloton zou nooit meer terugkomen, waarna Jumbo-Visma de meerderheid in de kopgroep uitspeelde. Om beurten demarreerde Benoot en Van Hooydonck en in de laatste kilometer zou Benoot wegrijden en de winst pakken in Kuurne. Achter hem sprintte Van Hooydonck naar de tweede plaats, voor Mohoric.

Results powered by FirstCycling.com