Yates wint slotrit UAE Tour; eindwinst voor Evenepoel

Adam Yates heeft slotrit in de UAE Tour gewonnen. Hij reed Remco Evenepoel uit het wiel op de eindigde op de slotklim Jebel Hafeet. Maar de eindzege was voor Evenepoel. De Belgische wereldkampioen pakte het eindklassement voor Luke Plapp en Yates.

Nadat de sprinters de laatste dagen hun kans kregen in de UAE Tour stond in de laatste rit een bergrit op het programma met aankomst op Jebel Hafeet. Vijf renners kozen vroeg in de etappe voor de aanval en kregen vijf minuten van het peloton, maar aan de voet van de klim was het verschil teruggelopen tot drie minuten.

Nadat Team UAE Emirates zich op kop had gezet van het peloton ging het snel bergop en werd de achterstand sneller kleiner tussen het peloton en de kopgroep. Dankzij het hoge tempo bleef er nog maar een klein groepje over en halverwege de slotklim van elf kilometer versnelde Adam Yates en alleen Remco Evenepoel en Sepp Kuss konden de Engelsman volgen. Kuss moest er snel af en viel terug naar het groepje van Pello Bilbao en Luke Plapp en ging de ritzege tussen Yates en Evenepoel.

Op ongeveer drie kilometer van de streep moest ook Evenepoel passen bij een nieuwe versnelling van Yates, waarna de Engelsman op weg was naar de zege. Hij won met tien seconden voorsprong op Evenepoel, die wel de eindzege pakte in de UAE Tour. Hij won het algemeen klassement voor Plapp en Yates die door de ritwinst naar de derde plaats steeg.

Results powered by FirstCycling.com