Da Costa wint geweldige ePrix in straten Kaapstad

In de straten van Kaapstad is de vijfde race van het Formule E-seizoen afgewerkt. De ePrix van Zuid-Afrika werd een geweldige race, waarin het tot de allerlaatste bocht razendspannend bleef.

De poleposition was voor Sacha Fenestraz in zijn Nissan, met de Maserati van Maximilian Günther naast zich. Nick Cassidy stond in de Envision op plek drie, naast Mitch Evans (Jaguar), Jean-Eric Vergne (Penske) en kampioenschapsleider Pascal Wehrlein (Porsche).

Fenestraz, Günther, Cassidy, Evans en Vergne hielden hun posities bij de start vast, de een met wat meer moeite dan de ander, maar rond plek zes ging het fout: Sebastien Buemi verschalkte Wehrlein, maar die verremde zich even later en ramde in de achterkant van Buemi's auto.

Bij het ingaan van de full course yellow remde Günther in de allerlaatste seconde, waardoor hij op wat dubieuze edoch handige wijze langs Fenestraz ging. Na een kleine tien ronden werden vooraan de eerste Attack Modes gepakt, waardoor Cassidy langs Fenestraz naar plek twee schoof.

Evans moest ondertussen een drivethroughpenalty pakken: hij had teveel energie verbruikt. Na de eerste ronde Attack Modes ging het fout voor Günther, die inmiddels op de derde plek lag: hij gleed te ver naar buiten, raakte de barrières en moest met een kapotte ophanging afhaken.

Cassidy en Fenestraz pakten snel hun tweede Attack Mode, maar dat was niet handig getimed: vanwege Günther kwam de full course yellow, waardoor die Attack Modes voor een deel verloren gingen. Antonio Felix da Costa en Vergne schoven zo voorbij Fenestraz, met Cassidy nog wel aan de leiding.

Al vrij snel deed Da Costa een inhaalpoging buitenom en dat werkte perfect: hij was de nieuwe leider, voor Cassidy, Vergne, Fenestraz en René Rast - Vergne ging echter snel langs Cassidy. Niet veel later pakte Da Costa zijn laatste Attack Mode, waardoor Vergne de leiding over kon nemen.

De rest haakte wat af, dus ging het tussen Vergne en Da Costa, die in de voorlaatste ronde een fenomenale inhaalactie uit de hoge hoed toverde. Vergne trok nog alles uit de kast om hem terug te pakken, maar dat lukte niet: Da Costa won een heerlijke race, voor Vergne en Cassidy.