Riiber keert terug van ziekte met derde wereldtitel op rij op noordse combinatie

In het Sloveense Planica hebben 's werelds beste atleten op de noordse combinatie zaterdag gestreden om de wereldtitel in de wedstrijd met de kleine schans en tien kilometer langlaufen. Voor de winst werd het nooit echt spannend, voor het zilver en brons op zich wel.

Als gedeelde winnaars van het schansspringen mochten de Noor Jarl Magnus Riiber en Ryota Yamamoto uit Japan tegelijk beginnen aan het langlaufen, op 25 en 26 seconden gevolgd door de Duitser Julian Schmid en Franz-Josef Rehrl uit Oostenrijk. Gevaarlijke klanten waren verder onder meer de Duitser Manuel Faisst (+1:10), de Noren Jens Lurås Oftebro (+1:21) en Espen Andersen (+1:26), Vinzenz Geiger uit Duitsland (+1:30) en de Oostenrijkse World Cup-leider Johannes Lamparter (+1:35).

Riiber is net weer terug van een paar door ziekte erg zware weken, maar begon in elk geval prima aan het langlaufen - Yamamoto moest rap afhaken. Schmid en Rehrl haalden de Japanner snel bij, maar Yamamoto kon er nog lang bij blijven. Vroeg in de vierde en laatste ronde moest hij er echter af, terwijl Riiber overtuigend wéér de wereldtitel pakte. Rehrl moest zich gewonnen geven nadat Schmid nog een keer aanzetten en dus ging de Duitser er met het zilver vandoor, voor Rehrl.