Indrukwekkende Van Baarle wint Omloop het Nieuwsblad

Dylan van Baarle heeft de Omloop het Nieuwsblad gewonnen. In de eerste koers van het jaar voor de 30-jarige Nederlander was de renner van Jumbo-Visma de sterkste. Hij trok op iets minder dan veertig kilometer ten aanval, reed iedereen uit het wiel en kwam vervolgens solo aan in Ninove.

Jumbo-Visma opende al vroeg in de Omloop van Nieuwsblad. Op 100 kilometer van de finish trok de Nederlandse ploeg op de kasseistrook de lange Munte al eens stevig door en er zou een groep ontstaan van veertien met daarbij zes renners van Jumbo-Visma. Op dat moment reden er nog wel zeven renners die vanuit de start waren vertrokken.

Ondanks dat de groep van veertien weer werden teruggepakt door het peloton waren de intenties van Jumbo-Visma duidelijk en op de Molenberg was het opnieuw Jumbo-Visma die stevig doortrok en probeerde het overwicht uit te spelen. Dylan van Baarle koos vlak na de Molenberg voor de aanval en in eerste instantie kreeg de 30-jarige Nederlander Jonathan Milan, Florian Vermeersch en vroege vluchter Mathis Le Berre met zich mee. Maar op de verschillende helling reed hij ze één voor één uit het wiel en op de Muur van Geraardsbergen was Van Baarle nog alleen over.

Vanuit het peloton versnelde Tim Wellens samen met Matej Mohoric op de Muur en ook Arnaud de Lie en Christophe Laporte konden net aansluiten. Op de top van de Muur had Van Baarle een voorsprong van vijftien seconden voorsprong en hield die voorsprong vast tot aan de finish. Hij won direct in zijn eerste wedstrijd voor Jumbo-Visma en Arnaud de Lie sprintte naar de tweede plaats, terwijl Laporte het podium volmaakte in de eerste klassieker van het jaar.

Results powered by FirstCycling.com