Van Gerwen wint prima Premier League-avond Dublin

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de donderdagavond, want in Dublin stond alweer de vierde avond in het jaar in de Premier League Darts op het programma. Het werd een prima avondje, waar het niveau zo nu en dan meer dan uitstekend was.

Michael Smith opende de kwartfinales met een wat matige partij tegen Peter Wright, die een 2-4 voorsprong uit handen gaf. Het duel kwam wel wat meer op gang en aan spanning was er zeker geen gebrek: op 5-5 liet Wright zijn kans liggen, waarna Smith het afmaakte.

Gerwyn Price stond vervolgens heerlijk te gooien tegen Dimitri van den Bergh, die van een mindere fase van de Welshman profiteerde door op 3-3 te komen. Vanaf 4-4 gaf Price echter nog een keer gas en met legs in twaalf en dertien darts maakte hij het keurig met 6-4 af.

Jonny Clayton nam het in kwartfinale drie op tegen Nathan Aspinall, die tot 4-4 redelijk bij wist te blijven. Vervolgens zakte het niveau echter wat in, vooral bij de Engelsman, waardoor Clayton zonder al te moeilijke finishes naar een 6-4 zege weg kon lopen.

Chris Dobey en Michael van Gerwen sloten de kwartfinales af en daarin leek de Engelsman 'het' simpelweg niet te hebben. Na een matige start herstelde hij zich wel een beetje, maar Van Gerwen bleef koel en maakte het met 6-3 af.

Smith stond in de eerste halve finale zeker niet verkeerd te gooien en scoorde zelfs een elfdarter. Het was voor hem dan wel jammer dat dat ook de enige leg is die Price hem gunde en met een eigen elfdarter gooide de Welshman de wedstrijd met 6-1 overtuigend uit.

Van Gerwen begon op zijn beurt prima tegen Clayton en stond al snel op een 4-1 voorsprong. Na wat gemiste darts kwam de Welshman tot op 4-3, maar een uiterst moeizame leg én een 88-finish later had Van Gerwen de 6-3 overwinning op zak.

In de finale liep Price snel weg naar een 5-2 voorsprong, maar op dat moment begon de Welshman flink wat te missen. Van Gerwen gooide stoïcijns door en trok de stand gelijk, waarna beide heren de nodige matchdarts lieten liggen. Van Gerwen deed het toch het best: hij gooide dubbel-4 erin en pakte daarmee de avondwinst.