PSV ondanks winst op Sevilla uit Europa League

PSV is er niet in geslaagd de achtste finales van de Europa League te bereiken ten koste van Sevilla. De ploeg van Ruud van Nistelrooij moest een 0-3 achterstand ophalen tegen de Spaanse ploeg, maar kwam niet verder dan een 2-0-zege.

In de eerste helft kon PSV weinig kansen creëren en bij rust stond het 0-0. In de tweede helft waren er wat meer mogelijkheden. Luuk de Jong en Johan Bakayoko wat kansjes, terwijl Ivan Rakitic op de lat schoot namens Sevilla.

Met nog een kwartier te spelen kwam PSV op voorsprong. De Jong tikte de bal door door de benen van Sevilla-doelman Marko Dmitrovic en zorgde voor de 1-0. Snel leek de aanvoerder PSV de 2-0 te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd doordat Fábio Silva in aanloop naar het doelpunt buitenspel stond. In blessuretijd wist Silva nog wel de 2-0 te maken, maar het doelpunt kwam te laat om Sevilla in de problemen te brengen en gaat de Spaanse ploeg naar de achtste finales van de Europa League.PS