Champions League: Real pijnigt Liverpool, Inter klopt Porto

Na twee dinsdagen en twee woensdagen zijn de eerste wedstrijden van alle achtste finales in de Champions League dan eindelijk gespeeld. In maart worden de returns gespeeld, die ook weer over twee speelweken uitgesmeerd worden.

Woensdagavond speelde RB Leipzig thuis tegen Manchester City, dat dankzij een goal van Riyad Mahrez binnen een half uur op voorsprong kwam. Dat hield de ploeg ook een tijdje vol, maar de thuisploeg trok de stand toch nog gelijk: Josko Gvardiol tekende na zeventig minuten voor de 1-1 eindstand.

De andere woensdagavondwedstrijd was wat goals betreft nog matiger: Inter Milaan ontving FC Porto, maar na bijna anderhalf uur spelen viel er nog altijd geen enkele goal te noteren. Toch mocht er in de slotfase uiteindelijk alsnog een keertje gejuichd worden: Romelu Lukaku tikte een paar minuten voor tijd de winnende 1-0 binnen.

Een dag eerder won Napoli dankzij goals van Victor Osimhen en Giovanni di Lorenzo met 0-2 van Eintracht Frankfurt, maar het spektakel speelde zich af in Liverpool. Real Madrid ging daar op bezoek en dankzij goals van Darwin Nuñez en Mo Salah kwam de thuisploeg binnen een kwartier op 2-0. Real liet zich echter niet kennen: Vinicius scoorde voor rust twee keer, Eder Militão was kort na rust goed voor de 2-3 en Karim Benzema legde er ook nog eens twee in, waardoor Real het spektakelstuk met 2-5 won.

Vorige week hielpen goals van João Mario en David Neres Benfica naar een 0-2 zege tegen Club Brugge, terwijl Borussia Dortmund dankzij Karim Adeyemi met 1-0 van Chelsea won. AC Milan begon tegen Tottenham Hotspur veelbelovend met een snelle 1-0 door Brahim Diaz, maar het bleef bij slechts één goal in anderhalf uur voetbal, terwijl Kingsley Coman Bayern München met 0-1 aan een zege op Paris Saint-Germain hielp.