Topchef gezocht in Chef Life: A Restaurant Simulator

Nacon en studio Cyanide hebben hun nieuwe simulatie-game Chef Life: A Restaurant Simulator uitgebracht voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

In de game kunnen spelers een eigen restaurant beheren, waarmee ze uiteindelijk zelfs kunnen worden opgenomen in de virtuele Michelin-gids en beroemde prijzen kunnen winnen. Daarvoor moeten ze op het hoogste niveau presteren in de keuken, de beste ingrediënten kiezen en op hun team vertrouwen om hun klanten elke dag weer tevreden te stellen.

Chef Life: A Restaurant Simulator biedt een management- en simulatie-ervaring waarin alle facetten van het restaurantleven aan bod komen, van het selecteren van ingrediënten tot het kiezen van leveranciers, het managen van het team en de inrichting van de keuken. Net als in het echt, moeten spelers zich voorbereiden op de komst van een anonieme inspecteur die het restaurant kan selecteren voor opname in de beroemde Michelin-gids.

Om het restaurant naar eigen inzicht te runnen, krijgen restaurantbezitters alle ruimte om hun eigen beslissingen te nemen, van de inrichting van het eetgedeelte tot de indeling van de gerechten. Zo kunnen spelers hun eigen persoonlijkheid via hun restaurant tot uitdrukking brengen. Of spelers nu streven naar culinaire uitmuntendheid of met een familierestaurant de buurt nieuw leven in willen blazen.

De gevarieerde en bekende recepten dagen spelers uit om hun kennis van de Franse en Italiaanse gastronomie te verbeteren. Spelers kunnen verschillende doelen nastreven door eenvoudige recepten in gastronomische gerechten te veranderen, hun menu’s aan de seizoenen aan te passen en de verwachtingen van klanten te overtreffen. Om de kwaliteit van de keuken te beoordelen volgens de methodologie van de anonieme inspecteurs van de Gids, worden diverse criteria gebruikt, zoals de productkeuze, de beheersing van culinaire technieken en de harmonie van smaken. Ook de consistentie van de kwaliteit van de klantervaring wordt in de oordelen meegewogen. Spelers kunnen ook streven naar de Bib Gourmand, een officiële onderscheiding voor restaurants die kwaliteitsgerechten aanbieden voor schappelijke prijzen.