Rubio wint verrassend bergrit in UAE Tour, Evenepoel nieuwe leider

Einer Augusto Rubio heeft de eerste bergrit in de UAE Tour gewonnen. De 25-jarige Colombiaan reed op negen kilometer van de streep weg uit het peloton op de Jebel Jais en pakte de winst in de derde etappe. Op veertien seconden werd Remco Evenepoel tweede en nam daarbij de leiderstrui over van Luke Plapp.

De derde etappe in de UAE Tour was er een voor de klimmers. Op het einde van de rit etappe moesten de klimmers de Jebel Jais op, een klim van negentien kilometer aan een gemiddelde van 5,6%. Lange tijd in de rit van 185 kilometer reed er een kopgroep vooruit, maar die werd gegrepen op de slotklim.

Halverwege de slotklim trok de Colombiaan Einer Augusto Rubio. De 25-jarige renner van Movistar nam snel een minuut voorsprong en ondanks het werk Ineos en Soudal-Quickstep bleef Rubio vooruit en pakte de winst in de derde etappe. Op veertien seconden werd Remco Evenepoel tweede en nam daarbij de leiderstrui over van Luke Plapp, die als vijfde over finish kwam. In het algemeen klassement heeft de Belgische wereldkampioen nu een voorsprong van zeven seconden op Plapp.

Results powered by FirstCycling.com