Snowboardster Dekker 7e op WK, Oostenrijkse en Zwitserse feestjes

In het Georgische Bakuriani zijn tijdens het wereldkampioenschap snowboarden weer twee setjes medailles vergeven. De mannen en vrouwen kwamen in actie op de parallelslalom, twee dagen nadat men streed om de titels op de parallelreuzenslalom.

Vrouwen
Michelle Dekker plaatste zich zoals verwacht voor de achtste finales, hoewel dat moeilijker ging dan gehoopt. In die achtste finales zorgde ze echter voor een mooie prestatie door de Zwitserse Patrizia Kummer uit te schakelen, maar daarna was het klaar: na een foutje verloor ze in de kwartfinales van de Duitse Ramona Hofmeister.

De finale werd een Zwitsers feestje: Julie Zogg tegen Ladina Jenny. Zogg had gewonnen van landgenote Jessica Keiser en de Oostenrijkse dames Claudia Riegler en Sabine Schöffmann, terwijl Jenny afrekende met de Oostenrijkse Daniela Ulbing, Lucia Dalmasso uit Italië en Hofmeister - alle drie tegenstandsters gingen onderuit of anderzins de fout in.

In de finale was het erg spannend en ging het goud uiteindelijk naar Zogg, die 0,26 seconden voor Jenny over de meet kwam. Het brons was voor Schöffmann, die Hofmeister in de fout zag gaan.

Mannen
Na een Zwitserse vrouwenfinale werd het een Oostenrijks feestje bij de mannen. Andreas Prommegger had onderweg gewonnen van de Italianen Edwin Coratti en Aaron March en klopte de Canadese sensatie Arnaud Gaudet in de halve eindstrijd. Arvid Auner won van de Italiaan Marc Hofer, Lee Sang-ho uit Zuid-Korea en landgenoot Fabian Obmann.

Ook deze finale was spannend, maar uiteindelijk gaf de ervaring de doorslag: de 42-jarige Prommegger sloeg toe en pakte zijn derde wereldtitel. Gaudet maakte zijn stunt toch nog compleet en klopte Obmann in de kleine finale, waardoor hij met verrassend brons naar huis gaat.