Duitse schansspringers domineren op kleine schans Rasnov

In het Roemeense Rasnov is de laatste World Cup-wedstrijd voor de schansspringers afgewerkt alvorens het wereldkampioenschap deze week van start gaat. De vrouwen kregen twee individuele wedstrijden voor de kiezen, de mannen hadden er één en werkten ook een teamwedstrijd af.

Vrouwen, wedstrijd één
Eva Pinkelnig uit Oostenrijk stond na één ronde op de eerste plaats, maar de winst kwam er niet voor de Oostenrijkse: Katharina Althaus uit Duitsland ging haar met een indrukwekkende tweede sprong ruimschoots voorbij en claimde de zege. Pinkelnig werd wel tweede, voor de Noorse Eirin Maria Kvandal.

Vrouwen, wedstrijd twee
Dit keer moest de wedstrijd na één ronde gestaakt worden vanwege te zware windstoten. Anna Odine Strøm stond op dat moment aan de leiding en dus was de winst voor de Noorse, met wederom een tweede plek voor Pinkelnig. Haar zestien jaar jongere landgenote Julia Mühlbacher eindigde als derde en pakte zo in pas haar twaalfde World Cup-wedstrijd al een eerste podiumplek.

Mannen, individueel
Het was een spannende wedstrijd, waarin de Duitser Andreas Wellinger in de tweede ronde nét voor de Sloveen Ziga Jelar wist te blijven. Markus Eisenbichler stond na ronde één bovenaan en mocht het afmaken, maar dat lukte niet: vierde. Wellinger pakte zo de winst, voor Jelar en de Duitser Karl Geiger - met Philipp Raimund op vijf en Constantin Schmid op zes had Duitsland vijf top-6-plekken.

Mannen, superteamwedstrijd
In de eerste van drie rondes waren Maksim Bartolj en Ziga Jelar voor Slovenië het sterkst, maar in ronde twee haalden Karl Geiger en Andreas Wellinger ze in. De Duitsers liepen in de finaleronde verder weg en pakten een ruime zege, Bartolj en Jelar hielden de Oostenrijkers Philipp Aschenwald en Clemens Aigner wel van zich af en eindigden als tweede.