Duitse rodelaars heersen op opwarmende natuurbaan St Moritz

In het Zwitserse St Moritz is gedurende het weekeinde de voorlaatste World Cup-wedstrijd van het seizoen voor de rodelaars gehouden. Op de historische en elk jaar opnieuw opgebouwde natuurbaan van St Moritz naar Celerina, waar het in de loop van de dag toch wel wat warm begon te worden, waren de Duitsers weer ijzersterk: vijf uit vijf.

Mannendubbels
Het werd, zoals wel vaker, een Duits onderonsje tussen Tobias Wendl en Tobias Arlt op de ene slee en rivalen Toni Eggert en Sascha Benecken op de andere slee. In run één waren Wendl en Arlt 0,045 seconden sneller en in de tweede run noteerden de twee duo's tot op de duizendste dezelfde tijd, dus ging de winst naar Wendl en Arlt, voor Eggert en Benecken. Plek drie was voor de Letten Martins Bots en Roberts Plume op 0,241 seconden.

Vrouwendubbels
Andrea Vötter en Marion Oberhofer uit Italië waren in run één het snelst, maar in de tweede run maakten ze een flinke fout bij het uitkomen van de beruchte Horseshoe-bocht. Even leken ze Jessica Degenhardt en Cheyenne Rosenthal uit Duitsland, tweede na één run, misschien toch achter zich te houden, maar dat lukte nét niet: het Duitse duo won met twee duizendsten van een seconde. Plek drie was op maar liefst 1,126 seconden voor Viktorija Ziedina en Selina Zvilna uit Letland.

Mannen
De Duitser Max Langenhan verkeert in supervorm en was in run één ook weer de snelste, maar in de tweede manche maakte hij een schuivertje. Toch hield hij nog precies genoeg over om zijn van plek vier naar voren gekomen landgenoot Felix Loch met 0,011 seconden te kloppen, wat ook bij Loch voor enige hilariteit zorgde. Plek drie was voor de Let Kristers Aparjods (+0,319), voor een heel contingent Oostenrijkers: Nico Gleirscher, Jonas Müller, David Gleirscher en Wolfgang Kindl.

Vrouwen
De Letse Kendija Aparjode was in de eerste run de snelste en leek in run twee lang op weg naar de winst, tot ze twee bochten voor het einde een forse fout maakte en terugzakte naar de zevende plek. De winst ging zo naar de Duitse Dajana Eitberger, die na één run nog vijfde stond. Landgenote Julia Taubitz, vierde na één run, werd op 0,010 seconden tweede, voor Anna Berreiter (+0,071), die van plek twee iets terugzakte edoch wel een Duits podium completeerde.

Estafette
Uiteraard was Duitsland de topfavoriet, te beginnen met Dajana Eitberger. Max Langenhan maakte daarna echter een flinke fout, maar Tobias Arlt en Tobias Wendl konden die herstellen. De Duitsers wonnen zo met 0,254 seconden verschil ten opzichte van de Amerikanen Emily Sweeney, Tucker West en Zachary di Gregorio/Sean Hollander, voor het Oostenrijk van Madeleine Egle, Nico Gleirscher en Thomas Steu/Lorenz Koller (+0,415).