Snowboardster Miki wereldkampioene na uitvallen ťlke tegenstander, ook goud Kwiatkowski

In het Georgische Bakuriani is zondag het wereldkampioenschap snowboarden van start gegaan. Op dag één stond de parallelreuzenslalom op het programma, met Michelle Dekker. De Nederlandse ging in de eerste kwalificatierun echter onderuit en wist zich niet voor de knockoutfase te plaatsen.

Vrouwen
De Japanse Tsubaki Miki kende een goede, maar toch ook best wel gelukkige dag. Ramona Hofmeister uit Duitsland finishte in de achtste finale tegen Mik niet, waarna de Japanse in de kwartfinales zag hoe de Zwitserse Julie Zogg onderin crashte. In de halve eindstrijd was Lucia Dalmasso uit Italië het slachtoffer, ook zij finishte niet.

Miki stond in de finale tegenover de Oostenrijkse Daniela Ulbing, die onderweg had gewonnen van de Zwitserse Patrizia Kummer, landgenote Sabine Schöffmann en de Poolse Aleksandra Krol. In de finale was Ulbing echter hetzelfde lot beschoren als elke andere tegenstander van Miki: ze finishte niet en dus is de Japanse de nieuwe wereldkampioene. In de strijd om brons pakte Krol de winst tegen Dalmasso.

Mannen
Oskar Kwiatkowski uit Polen zag in de achtste finales de Japanner Masaki Shiba afhaken, waarna hij in spannende duels afrekende met de Zuid-Koreaan Kim Sang-kyum en Benjamin Karl uit Oostenrijk. In de finale stond Kwiatkowski tegenover de Zwitser Dario Caviezel, die had gewonnen van de Canadees Arnaud Gaudet en de Oostenrijkers Andreas Prommegger en Alexander Payer.

In de spannende finale maakte beide heren een foutje, waarna Caviezel het leek te pakken - verrassend, aangezien hij op het beduidend slechtere rode parcours in actie kwam. Kwiatkowski kwam echter terug en pakte de wereldtitel, nadat Karl in een spannende Oostenrijkse strijd het brons had gepakt.