Uitslag Feyenoord - AZ

Feyenoord heeft zijn koppositie in de Eredivisie verstevigd. Door een doelpunt vlak voor tijd won het vanavond de topper tegen AZ met 2-1.

In de eerste helft viel er lang weinig te genieten. Er waren nauwelijks schoten op doel maar AZ wist via een gelukje toch op voorsprong te komen, Dilrosun kopte een bal bij een hoekschop in eigen doel. Pas vlak voor rust schoot Feyenoord voor het eerst op doel, Timber schoot net naast. Iets later viel de gelijkmaker, na een voorzet van Idrissi kopte Jahanbakhsh raak.

In de tweede helft had Feyenoord het overwicht. Gimenez laak met een fraai schot de thuisploeg op voorsprong te zetten maar hij stond buitenspel. Ondanks het overwicht waren de kansen verder schaars. Gimenez was er nog een keer dichtbij maar na een voorzet van Hartman kopte hij net naast.

Vlak voor tijd viel de treffer alsnog. Pedersen scoorde met een fraai schot, wat nog wel aangeraakt werd door Karlsson, de beslissende goal.