Skiester St-Germain slalomt naar sensationele wereldtitel

In het Franse Méribel is tijdens het wereldkampioenschap alpineskiën het laatste onderdeel voor de vrouwen afgewerkt. Zaterdag kregen de dames de slalom voorgeschoteld en dat kende een bijzonder verrassende wending.

Mikaela Shiffrin was in run één weer ijzersterk, alleen de Zwitserse Wendy Holdener bleef met 0,19 seconden achterstand goed in de buurt van de Amerikaanse viervoudig wereldkampioene. Laurene St-Germain uit Canada wist met een derde tijd op 0,61 seconden te verrassen, terwijl verder alleen de Duitse Lena Dürr (+0,92) en Petra Vlhova uit Slowakije (+0,99) binnen een seconde van Shiffrin bleven. De Sloveense Ana Bucik (+1,23) en Zrinka Ljutic uit Kroatië (+1,29) voerden de rest van het veld aan.

Ljutic begon enthousiast aan run twee, maar na een paar poortjes ging de jongeling de mist in en was het klaar. Bucik leverde vier plekken in, waardoor de leiding in handen bleef van de Noorse Mina Fürst Holtmann, tiende na één run. Vlhova kwam 0,14 seconden tekort om Holtmann voor te blijven, waarna Dürr het dan nét wel lukte: twee honderdsten sneller. St-Germain ging heerlijk naar beneden en pakte met 0,69 seconden de leiding, waardoor ze zeker was van een bijzonder verrassende WK-medaille.

Holdener ging nóg sneller naar beneden, maar leek alsmaar te versnellen en daardoor de controle kwijt te raken: ineens ging ze met één ski aan de verkeerde kant langs een paaltje en was het klaar - Dürr was daarmee inmiddels ook zeker van een medaille. Shiffrin mocht op voor wereldtitel vijf op de slalom, maar dat lukte niet: zilver op 0,57 seconden, waardoor St-Germain een van de meest verrassende wereldtitels in de recente geschiedenis pakte.