Uitslag Vitesse - FC Utrecht

Vitesse heeft een belangrijke overwinning geboekt in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht won de ploeg van Phillip Cocu met 2-0 en stijgt naar de twaalfde plaats.

In de eerste helft creëerde beide ploegen vrijwel niets en stond het na 45 minuten voetballen dan ook 0-0. Snel in de tweede helft kwam Vitesse snel met tien man te spelen na een rode kaart van Carlens Arcus. FC Utrecht was daarna heel dicht bij de 0-1 via Sander van der Streek, maar de inzet werd van de lijn gehaald. Daarna kwam Vitesse op voorsprong dankzij Million Manhoef. De snelle aanvallers sprintte Mike van der Hoorn eruit, waarna hij Vitesse op voorsprong zette. Daarna probeerde FC Utrecht het wel, en was via eredivisie-topscorer Anastasios Douvikas dichtbij de 1-1, alleen eindigde zijn inzet op de paal. Maximilian Wittek besliste in blessuretijd de wedstrijd door de 2-0 te maken.

Vitesse stijgt dankzij de zege naar de twaalfde plaats.