Lamparter en Oftebro winnen fraaie wedstrijden in World Cup noordse combinatie

De World Cup in de noordse combinatie streek de afgelopen dagen neer in het Duitse Oberstdorf, waar een lekker vers pak sneeuw gevallen was. Daar werden twee wedstrijden op afgewerkt en die werden allebei op een bepaalde manier spannend, met name de tweede.

Wedstrijd één
Johannes Lamparter deed het op de schans het best: de Oostenrijker sprong vijftien seconden voorsprong bij elkaar ten opzichte van zijn landgenoot Franz-Josef Rehrl, in principe wel een minder begenadigd langlaufer. Met Mario Seidl mocht na 28 seconden de derde Oostenrijker vertrekken, maar het gevaar kwam vooral van de Duitser Julian Schmid (+0:52) en de Noor Jens Lurås Oftebro (+1:01).

In de langlaufloipes was Lamparter beduidend sterker dan Rehrl, die uit alle macht probeerde om in de buurt te blijven. Dat leek hem uiteindelijk de kop te kosten, want de naar voren komende Oftebro zette zijn vizier op Rehrl. De Noor haalde hem bij en ging er in de slotfase voorbij, maar Rehrl wist - achter de ongenaakbare Lamparter en Oftebro - wel plek drie veilig te stellen.

Wedstrijd twee
Dit keer was Rehrl na een geweldige sprong de beste op de schans en met 57 seconden had hij een flinke voorsprong op Lamparter. Schmid mocht na 1:02 minuten als derde op pad, Oftebro volgde nog eens tien seconden later en voegde zich al snel bij de Duitser, waarna ook Lamparter opgepikt werd.

Het trio kwam langlaufend beetje bij beetje in de buurt van Rehrl, die er in de slotronde helemaal doorheen zat. Heel even leek de Oostenrijker het misschien tóch te halen, maar met de finish in zicht sprintten Schmid en Oftebro er voorbij. De Duitser won, voor de Noor, terwijl Rehrl zijn ski nog nét een tiende van een seconde voor die van Lamparter over de meet drukte: weer derde.