Snowboardster Peperkamp 7e op slopestyle Mammoth Mountain

's Werelds beste freestylesnowboarders kwamen afgelopen weekeinde in actie in het Amerikaanse Mammoth Mountain. Daar stond een behoorlijk stevige wind, waardoor de slopestylefinales uiteindelijk afgelast moesten worden: de kwalificatieresultaten werden als uitslag gebruikt.

Halfpipe mannen
Met een prima tweede run kwam de Japanner Ruka Hirano tot 91,50 punten en dat bleek hem de overwinning op te leveren. De jonge Australiër Valentino Guseli moest het doen met 85,25 punten in zijn eerste poging, de Amerikaan Chase Blackwell werd met 84,00 punten in poging twee derde.

Halfpipe vrouwen
Ook bij de vrouwen was er Japans succes en wel in de persoon van Mitsuki Ono, die in haar eerste run al de winnende score van 90,75 punten liet noteren. De Chinese veterane Cai Xuetong pakte met 86,75 punten in de tweede run de tweede plek, voor de 82,00 punten van de Amerikaanse Maddie Mastro.

Slopestyle mannen
De beste kwalificatiescore, en dus de winst, kwam met 88,68 punten op naam van de Amerikaan Dusty Henricksen. Guseli scoorde een fraai dubbel podium, want net als in de halfpipe werd hij tweede (81,50), net voor de Amerikaan Chris Corning (81,33). Niek van der Velden werd met 73,36 punten dertiende, Sam Vermaat werd 44e (34,96) en Casper Wolf startte niet.

Slopestyle vrouwen
De Amerikaanse Julia Marino was met 78,59 punten de beste in de kwalificatie en dus ging zij er met de winst vandoor, voor de Japanse Reira Iwabuchi (77,14) en Annika Morgan uit Duitsland (75,14). Melissa Peperkamp kwam met 65,72 punten tot een prima zevende plek.