Aanleg vangrail tussen rijstroken N59 in augustus 2023

De provincies Zuid-Holland en Zeeland, Rijkswaterstaat, en gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland werken als samenwerkingspartners aan de N59. Op de N59 plaatst provincie Zuid-Holland een vangrail tussen de rijstroken, op Goeree-Overflakkee tussen het Hellegatsplein en de kruising met de Schaapsweg. Met deze rijbaanscheiding wordt de weg veiliger. Van 7 tot 28 augustus 2023 is de weg daarom afgesloten.

Verbeteren veiligheid N59
Het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N59 heeft de hoogste prioriteit van de samenwerkingspartners Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, provincie Zeeland en gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Door het plaatsen van een vangrail tussen de twee rijstroken op de N59 kunnen weggebruikers niet meer op de andere weghelft raken. Deze fysieke rijbaanscheiding zorgt voor minder gevaarlijke situaties en ongelukken, en minder vertraging en overlast voor weggebruikers en de omgeving.

N59 afgesloten 7 tot 28 augustus 2023
De N59 is afgesloten tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) tot afslag Den Bommel (Schaapsweg) van maandag 7 augustus 2023 tot maandag 28 augustus 2023.

De parallelweg is gesloten voor de reguliere weggebruiker. De parallelweg is wel open voor lijnbussen, nood- en hulpdiensten, fietsverkeer en langzaam lokaal verkeer.

Kijk voor meer informatie en omleidingsroutes op: N59 van de toekomst - Provincie Zuid-Holland of op www.n59vandetoekomst.nl.

N59 en Heinenoordtunnel tegelijkertijd afgesloten
De Heinenoordtunnel is deels tegelijkertijd in beide rijrichtingen afgesloten, namelijk van maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september 2023.

De Heinenoordtunnel (A29) en N59 zijn onderdeel van de route van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee en andersom. Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 rijdt ook over de A29 en door de Heinenoordtunnel. Veel van deze weggebruikers zouden tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel geen gebruik maken van de N59 en omgeleid worden via de N57. Door het combineren van de werkzaamheden is er maar één periode van hinder voor gebruikers van de N59.