Darter Dobey pakt eerste grote titel en wint Masters

Voor de dartsliefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond, want in de Marshall Arena in Milton Keynes werd het eerste grote toernooi van het dartjaar - na het WK althans - afgesloten: de Masters, met de 24 hoogstgeplaatste spelers op de wereldranglijst.

Er waren drie Nederlanders van de partij in Milton Keynes en die schopten het allemaal tot de kwartfinales, maar voor alle drie eindigde het daar ook. Danny Noppert sneuvelde net 10-5 tegen wereldkampioen Michael Smith, terwijl Dirk van Duijvenbode na zijn eerdere zege op Gerwyn Price (10-8) ook met 10-5 verloor van Chris Dobey. Michael van Gerwen had het evenmin en ging met 10-7 onderuit tegen Rob Cross.

In de halve finales rekende Dobey met 11-7 af met Smith in een wat gezapige partij, waarin de wereldkampioen niet op kwam dagen. Cross won met 11-10 van Peter Wright, die het nog flink spannend maakte, waarna Dobey in de finale simpelweg een klasse beter was. Geweldig was het niet, maar hij legde Cross er met 11-7 wel op en pakte zijn eerste grote titel.