'Kombinierer' Hansen wint ook 6e en 7e wedstrijd op rij

De vrouwen op de noordse combinatie zijn dit weekeinde voor het eerst in actie gekomen in Seefeld, waar de mannen de Seefeld Triple afwerken. Voor de vrouwen stonden er twee World Cup-wedstrijden op de planning, met een uiterst dominante 20-jarige Noorse als favoriet.

Wedstrijd één
Op de schans stond er weer nauwelijks een maat op Gyda Westvold Hansen. De dominante Noorse sprong een langlaufvoorsprong van 31 seconden bij elkaar op de Duitse Nathalie Armbruster, terwijl de Italiaanse Annika Sieff na 39 seconden mocht vertrekken. Yuna Kasai uit Japan kreeg 56 seconden aan de broek, de Noorse Mari Leinan Lund mocht met een prima sprong na precies een minuut beginnen met langlaufen.

Op de langlaufski's kwam Hansen niet in de problemen, maar haar landgenote Ida Marie Hagen kwam in zeer rap tempo naar voren en lag halverwege al op plek vier. Hagen pakte Lund en verschalkte Sieff net zo snel, waarna ze de derde plek over de finish liep. Hansen won zonder noemenswaardige problemen, Armbruster werkte haar vijf kilometer eenzaam af en werd keurig tweede.

Wedstrijd twee
Ook op dag twee was Hansen weer de beste op de schans, maar het verschil was kleiner: Armbruster volgde dit keer op 12 seconden en Sieff mocht 20 seconden na Hansen vertrekken. Yuna Kasai sprong wederom naar plek vier en mocht 47 seconden na Hansen gaan langlaufen, gevolgd door het Oostenrijkse duo Annalena Slamik (+0:55) en Lisa Hirner (+0:56) - Ida Marie Hagen moest 1:48 minuten wachten.

Na 2,5 kilometer langlaufen, halverwege dus, had Hansen haar voorsprong mooi uitgebreid naar een halve minuut ten opzichte van Armbruster en Sieff - Hirner en Kasai volgden op nog eens bijna veertig seconden. Hansen's zege kwam uiteraard niet in gevaar, nummer zeven op een rij was een feit. Sieff sprintte naar de tweede plek, nét voor Armbruster, en met Hirner op de vierde plek.