Wehrlein wint ook tweede ePrix in Saoedi-ArabiŽ

In de straten van het Saoedische Diriyah is zaterdagavond de tweede ePrix van de week verreden, de derde van het Formule E-seizoen. Het werd weer een spannende race waarin tot het einde geknokt werd, vooral wat de plaatsen achter de leider betreft.

Poleposition was voor McLaren-coureur Jake Hughes, die de Jaguar van Mitch Evans naast zich had staan. Op de tweede rij stonden Hughes' teamgenoot René Rast en Envision-coureur Sebastien Buemi, voor de Porsche van Pascal Wehrlein en Jake Dennis van Andretti.

Bij de start schoot Evans langs Hughes naar de leiding, terwijl Wehrlein de vierde plek pakte, voor de ook prima vertrokken Edoardo Mortara. Na een ronde of tien werd de eerste ronde Attack Mode afgewerkt, waarbij Rast met een perfecte timing de leiding pakte, voor Evans, Wehrlein, Hughes, Mortara en Buemi.

Met de volgende Attack Mode-ronde nam Wehrlein de leiding over, voor Rast, Evans en Hughes, maar Jake Dennis kwam snel naar voren en werkte zich op naar plek drie. Met een dikke tien ronden te gaan had Wehrlein nog altijd de leiding in handen, inmiddels voor Dennis en Sam Bird, terwijl Nico Müller zijn auto in de barrière parkeerde en voor een safety car-situatie zorgde.

Een kleine tien ronden voor het einde kwam de safety car binnen, met Wehrlein voorop, voor Dennis, Bird, Rast, Evans en Hughes. Bird pakte de Attack Mode en zag Rast zo voorbij gaan, waarna Bird zich bij een inhaalpoging flink verremde. Daarmee was het wel gedaan: Wehrlein reed opnieuw naar de zege, voor Dennis, Rast en Bird.