Mayrhofer met eerste profzege verrassende winnaar van Great Ocean Road Race

De Cadel Evans Great Ocean Road Race 2023 is zondag verrassend gewonnen door Marius Mayrhofer. De Duitser was in het Australische Geelong pakte de zege na 174 kilometer. Hij won voor de Fransman Hugo Page en de Australiër Simon Clarke.

Het parcours van de Cadel Evans Great Ocean Road Race, na de Tour Down Under de tweede WorldTour-wedstrijd van dit jaar, ging over 174 kilometer met in de laatste zestig kilometer vier beklimmingen van de Challambra Crescent (810 meter aan 9,8%). Op negen kilometer lag de top van de laatste beklimming.

Voordat de renners aan de laatste beklimming aan kwamen reed Taco van der Hoorn lange tijd alleen vooruit. De Nederlander werd ruim voor de laatste beklimming weer ingerekend, waarna op de laatste beklimming van de Challambra Crescent Dries Dries Devenyns ten aanval. De Belg nam een kleine voorsprong, maar met nog 200 meter tot de top werd hij weer ingerekend, waarna de Noor Sven Erik Bystrøm zijn kans. De sterke Noor nam direct een een kleine voorsprong en alleen dat met Mauro Schmid kon het gat dichten.

Het tweetal leek op weg om voor de overwinning te sprinten. Bystrøm en Schmid hielden lang een voorsprong vast van tien seconden, maar dankzij een indrukwekkende aanval van Australisch kampioen Luke Plapp werd het gat in de laatste kilometer toch gedicht en kon er met een groep van dertig renners gesprint worden voor de overwinning en daarin was verassend genoeg Marius Mayrhofer de snelste. Hij won voor Hugo Page en Simon Clarke en boekte daarmee zijn eerste profzege uit zijn carriere.

Results powered by FirstCycling.com