Uitslag RKC - FC Emmen

RKC Waalwijk heeft ondanks een rode kaart in het begin van de tweede helft thuis met 2-0 gewonnen van FC Emmen.

Vier dagen geleden wist Emmen nog te winnen van PSV, maar tegen RKC kon de Drentse ploeg geen indruk maken. Na een half uur spelen keek Emmen al tegen een 2-0 achtsterstand aan nadat eerst Michel Kramer de thuisploeg met een fraai doelpunt op voorsprong had gezet. Julian Lelieveld zorgde in de 28ste minuut via een volley voor de 2-0.

Vroeg in de tweede helft kreeg RKC nog wel een direct rode kaart Iliass Bel Hassani, maar ondanks dat Emmen veertig minuten met meer man op het veld stond kon het geen indruk maken en zou het 2-0 blijven in Waalwijk. Emmen blijft daardoor op de vijftiende plaats staan, terwijl RKC stevig op de tiende plaats staat in de eredivisie.