Uitslag AZ - FC Utrecht

Het duel tussen AZ en FC Utrecht bleek vanavond een waar spektakelstuk te zijn. Er vielen tien doelpunten, keurig verdeeld over beide ploegen.

De bezoekers begonnen gretig aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in doelpunten. Na iets meer dan een kwartier had het al twee keer gescoord, Douvikas tekende voor beide ploegen. Daarna krabbelde AZ op en kwam al snel terug in de wedstrijd. Dekker scoorde de aansluitingstreffer en na een half uur spelen zorgde Pavlidis voor de gelijkmaker. Een paar minuten later was het diezelfde Pavlidis die AZ op voorsprong bracht. Nog voor rust werd het weer gelijk, Viergever gleed bij de tweede paal de 3-3 binnen.

In de tweede helft gingen beide ploegen gewoon verder waar ze gebleven waren. Douvakis zorgde met zijn derde treffer dat Utrecht weer op voorsprong kwam. Vijf minuten later was het alweer geluk, nu was het Mees de Wit die mocht scoren. Na Douvakis scoorde ook Pavlidis drie keer. Hij schoot raak op aangeven van De Wit bracht de thuisploeg op een 5-4 voorsprong. Met nog een kwartier te spelen besefte iedereen dat de overwinning nog zeker niet binnen was en dat bleek ook, Van de Streek liep door op een diepe bal en dat resulteerde in een botsing met de keeper maar ook een doelpunt, 5-5.

AZ

5 - 5

FC Utrecht

 20' Dekker
 31' Pavlidis
 34' Pavlidis
 70' M.de Wit
 78' Pavlidis
   12' Douvikas
 16' Douvikas
 41' Viergever
 65' Douvikas
 80' v.d.Streek
 
 Gele kaart: , Viergever, (FC Utrecht)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: ?
Arbiter: v.d.Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Ryan
Sugawara
Hatzidiakos
Dekker (Vanheusden/44)
Kerkez (M.de Wit/60)
Reijnders
Mihailovic (Barasi/60)
Clasie
Odgaard (v.Brederode/89)
Pavlidis
Karlsson
  Barkas
Klaiber (Ter Avest/ 84)
v.d.Hoorn
Sagnan
Viergever
Bozdogan
v.d.Streek
Toornstra
Booth
Douvikas
Boussaid (Sanches Fernandes/ 80)