Djokovic en Tsitsipas in Australian Open-finale

In Melbourne zijn vrijdag de twee finalisten voor de Australian Open bekend geworden in het mannenenkelspel. Stefanos Tsitsipas mag gaan proberen zijn eerste Grand Slam-titel te pakken, maar moet het dan wel opnemen tegen negenvoudig Australian Open-winnaar Novak Djokovic.

De Griek Tsitsipas, als derde geplaatst in Melbourne, nam het op tegen de als achttiende geplaatste Rus Karen Khachanov. Dat werd best een spannend duel, met zo nu en dan heerlijke punten en prachtige slagen, maar op een korte inzinking van Tsitsipas na had de Griek toch wel de overhand: 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-3.

In de andere halve finale stond Djokovic, de nummer vier van de plaatsingslijst, tegenover Tommy Paul, de eerste Amerikaanse halvefinalist in Melbourne sinds Andy Roddick in 2009 - die had toen overigens in de kwartfinales van Djokovic gewonnen. De Serviër domineerde set één, maar liet zich totaal van zijn apropos brengen door een probleempje met een ballenjongen, alvorens de comeback van Paul toch in de kiem te smoren en het af te maken met 7-5, 6-1, 6-2.