Wehrlein wint prima eerste ePrix Saoedi-Arabië

In de straten van Diriyah is vrijdagavond de eerste van twee races verreden tijdens de ePrix van Saoedi-Arabië. Na de opening van het seizoen in Mexico komt men deze week in actie in de Saoedische straten, met ook zaterdag nog een race. Robin Frijns was er wegens zijn gebroken pols niet bij.

Poleposition was voor Envision-veteraan Sebastien Buemi, die naast McLaren-rijder Jake Hughes op de grid stond. Op rij twee stonden de Jaguar van Sam Bird en NIO-coureur Dan Ticktum, voor Rene Rast in de McLaren en Mitch Evans in zijn Jaguar. Bij een wat chaotische start veranderde in de top-6 alleen Evans van positie: hij werd gepasseerd door Pascal Wehrlein, terwijl Antonio Felix da Costa in de barrières eindigde.

Na een paar ronden ging Bird voorbij Hughes en niet veel later nam hij ook leider Buemi te grazen. Wehrlein was lekker bezig en reed zich via Ticktum en Rast naar de vierde plek, waarna ook de terugzakkende Hughes eraan moest geloven. Vroeg in de tweede helft van de race ging de Duitser langs Buemi naar de tweede plek en met minder dan tien ronden te gaan pakte hij de leiding over van Bird.

Bird had het ineens zwaar en kreeg de sterk naar voren gekomen Jake Dennis achter zich aan, die zich er na één goede poging langs wist te rijden. Hij reed vervolgens het gat dicht naar Wehrlein en deed nog even een poging om de race zelfs te winnen, maar dat lukte net niet: Wehrlein pakte een fraaie zege, voor Dennis en Bird.'