Uitslag FC Groningen - Cambuur Leeuwarden

SC Cambuur heeft donderdag een belangrijke overwinning geboekt in de Eredivisie. Tegen degradatieconcurrent FC Groningen wonnen de Friezen met 0-1. Het duel in Groningen werd even stilgelegd nadat supporters van de thuisploeg het veld betraden uit onvrede.

In de eerste helft was FC Groningen de betere ploeg, alleen tot veel kansen leidde dat niet en stond het na 45 minuten voetballen nog steeds 0-0 op het scorebord. In de tweede helft deed Cambuur wat meer mee in het spel en kreeg ook wat kansen. Een kwartier voor tijd kwam Cambuur toch op voorsprong dankzij een volley van Daniel van Kaam.

Nadat de 0-1 op het scorebord stond kwam er een groep van vijftien supporters op het veld om hun ongenoegen te uiten over hun ploeg FC Groningen. Na de onderbreking werd het voetbal weer hervat en in de korte tijd die nog gespeeld moest worden was FC Groningen nog dicht bij de gelijkmaker via Ramon Pascal Lundqvist, maar zijn lobje eindigde op de lat, waardoor het 0-1 bleef in het voordeel van Cambuur. Door de zege gaat Cambuur op doelsaldo FC Groningen voorbij in de stand en is Groningen nu de nummer laatst in de eredivisie.