FOK! Wat een weer: code oranje en geel

winterbanner

Goede morgen!

We beginnen de dag met in het zuidoosten code oranje. Dit geldt voor de provincies Gelderland, Noord-Barabant en Limburg tot 8 uur. Daarna geldt nog code geel tot 10 uur. In Overijssel en Drenthe geldt al code geel. Als ik naar buiten kijk zie ik een grote spiegel, dus voor mijn locatie is code oranje dan ook wel terecht.

In het oostelijke deel valt nog winterse neerslag wat dus kan aanvriezen gezien de temperatuur onder het vriespunt zit. Aan de kust is het een stuk warmer met 5-6 graden. Elders in het land is het bewolkt maar droog. Het wordt tussen de 1 graad in het zuiden tot 7 in het noordwesten. Vanavond blijft het droog bij een matige wind uit het zuidwesten, aan de kust krachtig.

Morgen een rustige, droge dag met zon. Daarna wordt het warmer met 8 tot 10 graden en een grotere neerslagkans. Ik zeg: tot morgen maar weer!

Code oranje in het zuidoosten, geel in oosten en elders groen (Foto: KNMI)
Code oranje in het zuidoosten, geel in oosten en elders groen (Foto: KNMI) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!