Tennissers Koolhof en Rojer naar kwartfinales Australian Open

Het gaat op de Australian Open lekker met de Nederlandse tennissers in het dubbelspel, met name bij de mannen. De twee hoogstgeplaatste Nederlanders staan nog altijd in het toernooi en hebben inmiddels de kwartfinales bereikt, beiden aan een andere kant van het speelschema.

Wesley Koolhof is samen met de Brit Neal Skupski als eerste geplaatst en had het in de achtste finales eigenlijk niet zo lastig: de Kroaat Nikola Cacic en Aisham-ul-Haq uit Pakistan gingen met 6-4, 6-2 voor de bijl. Jean-Julien Rojer en zijn Nicaraguaanse kompaan Marcelo Arevalo, samen als derde geplaatst, troffen de als zestiende geplaatste Nederlanders Robin Haase en Matwé Middelkoop, die ze met 6-3, 7-6 (6) de baas waren.

In het gemengd dubbelspel is de rol van de Nederlanders uitgespeeld. Demi Schuurs sneuvelde met de Kroaat Nikola Mektic tegen het Amerikaans-Britse duo Taylor Townsend/Jamie Murray: 7-6 (5), 4-6 [5-10]. Middelkoop ging samen met de Amerikaanse Nicole Melichar met 1-6, 4-6 onderuit tegen Makoto Ninomiya uit Japan en de Uruguayaan Ariel Behar.