Djokovic met speels gemak naar kwartfinales US Open, Rublev klopt Rune

Tennisser Novak Djokovic heeft zich met opvallend gemak geplaatst voor de kwartfinales op de Australian Open. De als vierde geplaatste Serviër, jagend op zijn tiende titel in Melbourne, liet weinig heel van thuisfavoriet Alex de Minaur (22): 6-2, 6-1, 6-2.

Djokovic neemt het in de kwartfinales op tegen de als vijfde geplaatste Rus Andrey Rublev. Die moest beduidend meer knokken voor zijn plekje en wel tegen de als negende geplaatste Holger Rune uit Denemarken. Dat ging lang gelijk op, ook in de vijfde set, maar in een zinderende tiebreak pakte Rublev toch de winst: 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (9).

De Amerikanen Ben Shelton en JJ Wolf stonden voor het eerst in de achtste finales van een Grand Slam-toernooi en maakten er onderling een flinke strijd van. Met onder meer drie tiebreaks was er een vijfde set nodig, waarin Shelton dan toch beduidend meer krachten over had: 6-7 (5), 6-2, 6-7 (4), 7-6 (4), 6-2.

Shelton krijgt in de kwartfinales wederom een Amerikaan tegenover zich. Tommy Paul stond één set af aan de als 24e geplaatste Spanjaard Roberto Bautista Agut en had het verder nog maar één set echt lastig, waardoor hij met een 6-2, 4-6, 6-2, 7-5 zege naar zijn eerste kwartfinale ooit gaat op een Grand Slam-toernooi.